به گزارش خبرگزاری حوزه، معظم له امروز پنجشنبه(14آذر) در درس اخلاق خود در بنیاد بینالمللی علوم وحیانی اسرا، با ذکر این مطلب که نفاق بزرگترین آسیب هر اجتماع است، اظهارداشتند: نفاق در درون قوای انسان، آدمی را به سقوط میکشد و آن چه که باعث گمراهی انسان و افتادن او در دام گناهان میشود، همین نفاق درونی است.
ایشان افزودند: اگر نفاق در درون قوای انسان که شامل دو حوزه امارهای خوب و بد بوده و در قوای دین انجام میشود، برطرف گردد انسان به مقامات عالی خواهد رسید، زیرا انسان دارای نفس اماره حسن و سوء است، لذا باید این سوءها را به حسن تبدیل کرد.
این مرجع تقلید در ادامه تصریح کردند: تبلیغات بیرونی بر روی افراد تحصیل کرده حوزوی و دانشگاهی کمترین تاثیر را داشته، اما در بین عوام بیشترین تاثیر را دارد زیرا حوزویان و دانشگاهیان در محیط تعلیم و تعلیم، پرورش یافته اند، ولی فضای غالب برای عوام بحث تبلیغ و تکرار است.
ایشان در ادامه افزودند: حوزویان در ابتدا کلیات فقه را یاد میگیرند، سپس به فقه استدلالی راه یافته و با فقه جواهری آشنا میشوند تا توان استدلال منطقی احکام را به دست بیاورند، در دانشگاه نیز همین روال است،دانشجویان در ابتدا کلیات درسها را یاد گرفته، با راههای تجزیه، تحلیل و اثبات روابط آشنا میشوند و پس از آن به یک متخصص تبدیل میشوند، این در حالی است که در فضای بیرونیع تبلیغ جای تعلیم و تکرار جای تحلیل را میگیرد.
این مفسر قرآن کریم ادامه دادند: انسانهایی که بتوانند با تعلم و تعلیم، قوای درونی خود را به سوی حسنات سوق دهد رستگار شده، اما کسانی که نتوانند این قدرت را به دست بیاورند، با اندک باری منحرف میشوند.
حضرت آیتالله جوادیآملی گفتند: رهبر قوای ما در بخش علمی، عقل و در بخش انگیزشی قلب میباشد انسان و قوا هم با رویکرد تحلیل نظری حرکت میکند حال اگر انسان بتواند به چنین قدرتی دست بیابد، دیگر حرف و دستور نفس اماره را گوش نمیدهد، در نتیجه به جای اینکه اماره به سوء باشد آن را مبدل به حسن میکند، به همین دلیل اسلام انسان را به علم آموزی سفارش کرده است.
ایشان با قرائت روایتی از امام علی(ع) در خصوص اهمیت علم خاطرنشان کردند: حضرت علی(ع) فرمودند، اگر روزی را بگذرانم و مطلبی را نیاموزم، آن روز برای من مبارک نخواهد بود، علاوه بر این باید دانست که اولیای خدا در مدارس ربانی و ما در مدرسههای انسانی آموزش میبینیم.
معظمله در ادامه گفتند: عمل خیر قوای انسان را در جهت خیر و سعادت قرار میدهد، برای اولیا خدا خستگی در عمل خیر معنا ندارد، زیرا وجود آنها خیر است و اگر خیری نباشد، آنها را دلزده میکند.
حضرت آیتالله جوادیآملی تصریح کردند: باید قوای درونی خود را از نفاق خالی کنیم، زیرا اگر قرار باشد که انسان هم کار خیر انجام دهد و هم کار بد، سعادت او در هالهای از ابهام قرار میگیرد، زیرا نفس اماره به سو و حزن با یکدیگر تلاقی میکند و مانع رشد انسان میشود، پس باید به شکلی آن را از نفاق خالی کنیم که فقط امر به خیر در درون قوای انسان سلطه بیابد.
ایشان در پایان بر لزوم عمل قرآنی و حرکت در مسیر جامعه قرآنی تاکید کرد.